AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Víkend pro studenty zařazené ve Stipendijním programu - DOBŘICHOVICE 3. – 6.10. 2024

Jako každý podzim nás i nyní čekal prodloužený víkend s našimi studenty ze Stipendijního programu. Ve čtvrtek 3.10. jsme prověřili jejich orientační schopnost a setkali jsme se společně v Dobřichovicích, kde jsme byli ubytovaní. Program začal pod vedením našeho studenta Patrika, který nyní studuje psychologii a pomohl nám nejen se seznamovacím blokem, ale i se svými spolužáky Oliverem a Honzou vedli večerní komunitu.

V pátek 4.10. k nám dopoledne přijeli čtyři zaměstnanci firmy COFIDIS, se kterou již dlouhodobě spolupracujeme. Objasnili všem úskalí půjček, poradili jak napsat životopis a studenti si vyzkoušeli pracovní pohovor nanečisto. Celé dopoledne jsme měli co dělat. Po obědě nastal čas zkrášlování a oblékání, protože jsme se vydali vlakem do Prahy do Národního divadla. Z nádraží vedla naše cesta nejprve do Burger Service, kde nám připravili k brzké večeři báječné burgery a hranolky, abychom netrpěli hladem. Procházkou přes centrum Prahy jsme došli k Národnímu divadlu. Měli jsme domluvenou prohlídku, takže jsme měli celé divadlo jen pro sebe. Výhledy z terasy byly famózní a povídání zajímavé. Když se začali trousit první diváci, tak jsme se sešli s dramaturgyní představení Hordubal Ilonou Smejkalovou, která nám vylíčila, jak vznikalo dramaturgické pojetí této hry. No a hned poté si nás převzal herec Radůz Mácha, který je také naším dlouhodobým podporovatelem a který nám celý tento krásný zážitek, včetně vstupenek zařídil. Provedl nás zákulisím Národního divadla, vzal nás do šatny i do maskérny, pozdravili jsme se s ostatními herci a jako třešničku na dortu jsme si mohli prohlédnout a vyfotit se v kulisách hry na jevišti Národního divadla. Po představeni jsme se opět vlakem přesunuli do Dobřichovic, a protože už byla skoro půlnoc skočili jsme rovnou do postele.

Sobotní dopoledne bylo věnované podnikatelskému semináři. Společnost SCALEUPBOARD připravila rozfázovaný manuál, co si uvědomit a na co se připravit, pokud chcete podnikat. Odpoledne nás navštívila naše bývalá studentka Veronika, která úspěšně dostudovala a nyní se živí jako osobní trenérka. Byla na stejné startovní čáře jako naše současné děti, tak bedlivě poslouchaly jak její životní příběh, tak její rady. Zbytek odpoledne byl v režii DDŠ – představili jsme všechny projekty a vysvětlili možnosti podpory. Večer jsme vyplatili prospěchová stipendia všem, kdo splnili svůj cíl a potom jsme si povídali a užívali si hezký večer všichni společně.

V neděli nás čekala poslední přednáška ve spolupráci s Policií ČR. O fungování policie nás informovala plk. Petra Literová a dorazila také posádka prvosledového nasazení. Ukázali nám svoji výstroj i vše co s sebou vozí v autě a také se podělili o zážitky z pracovního života.

Po obědě se všichni rozjeli do svých domovů. Na tomto víkendu jsme měli 11 nováčků, se všemi jsme se seznámili a doufám, že příště přijedou natěšení na nové kamarády a zážitky.

Děkujeme společnostem Lactalis, WELLMAX Fruit a La Lorraine, díky kterým měly naše děti skvělé svačinky. Společnosti Burger Service za super večeři. Radúzu Máchovi a Národnímu divadlu za vstupenky a prohlídku. Všem lektorům ze společností COFIDIS, SCALEUPBOARD, Policie ČR, Patrikovi, Honzovi, Olive