V pátek 6. 5. proběhl charitativní kurz vaření pod vedením michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka v Pražském kulinářském institutu.
Českou kuchyni v moderním pojetí představila současná hvězda české gastronomické scény, šefkuchař pražské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která pod jeho vedením získala a obhájila ocenění jednou hvězdou michelinského průvodce. Účastníci kurzu tak měli možnost nahlédnout do jeho kulinářské filosofie, používaných technik a různých pohledů do světa moderní gastronomie. Jsme moc rádi, že jsme účastí v kurzu mohli splnit přání také Máriovi z dětského domova v Lichnově, pro kterého je vaření obrosvkým koníčkem.
Společně s Oldřichem Sahajdákem návštěvníci připravili a také ochutnali těchto 7 pokrmů:
- celerové rolky s květy s bylin
- salát z vakuovaných ředkviček se šalvějí
- kvasnicovou polévku s kedlubnou a uzeným sumcem
- opečenou cibuli s vinnou omáčkou, rozinkami a špekem
- kachní prsa s povidly
- blaťácké zlato s jeřabinami
- zapečenou pěnu z vaječného koňaku s čokoládou
Výtěžek z kurzu, který činní 39 200 Kč, je věnován ve 100% výši na podporu dětí z dětských domovů. DĚKUJEME!
Velké poděkování patří nejen úžasnému Oldovi, všem účastníkům kurzu, ale také Pražskému kulinářskému institutu (PKI) za poskytnutí prostoru a přátelský přístup!